Psycholoog in Diemen ?

Welke psychologen zijn er ?

Kiezenindeggz.nl beschrijft welke psychologen er zijn. Een psycholoog is opgeleid om gedrag van mensen te bestuderen. De meeste psychologen werken met cliënten, mensen die bij hen in behandeling zijn. Zij behandelen en helpen cliënten om beter te worden of coachen (begeleiden) cliënten in hun eigen ontwikkeling.

Daarnaast zijn er psychologen die advies geven op het gebied van arbeidssituaties of ondersteuning bieden in werving en selectie.

Een eerstelijns psycholoog of een gezondheidszorg (GZ)-psycholoog geeft meestal een korte behandeling in de generalistische basis ggz. Het gaat daarbij meestal om psychische klachten die korter dan zes maanden bestaan.

Voor ernstiger problematiek wordt doorverwezen naar een klinisch psycholoog, psychotherapeut of psychiater voor een (vaak langer durende) behandeling in de gespecialiseerde ggz. Een psycholoog is geen arts en mag geen medicijnen voorschrijven.

Meer informatie vind je op de website van de Nederlandse Vereniging van Gezondheidszorgpsychologen en haar specialismen en van het Nederlands Instituut van Psychologen.

Als je op zoek bent naar een gz-psycholoog:

GZ-psycholoog Iva Susac

GZ-psycholoog

Iva Sušac

Diemen – Amsterdam