Change language to English

Over mij – Iva Sušac

Wat cliënten over mij zeggen

Blij met Iva

Ik kon heel snel al bij Iva terecht in Amsterdam. Iva is erg vakkundig en correct. Ook wist zij zeer snel te achterhalen waar bij mij de crux lag. Iva is niet bang om haar mening te geven en laat zien wat het gevolg is van mijn gedrag of denkwijze. Iva heeft mij ook veel complimenten gegeven en komt heel oprecht en eerlijk over. We hebben ook EMDR gedaan waar ze ook al na 1x precies de vinger op de zere plek kon leggen. Ondanks dat ik wat huiverig was voor die methode werkte het echt perfect.

Omdat Iva ook veel weet van re-integreren en de obstakels die daar bij kunnen horen, waren we veel eerder afgerond dan ik ooit had kunnen bedenken. Daar ben ik haar erg dankbaar voor! Veel handreikingen kan ik tevens mijn hele verdere leven gebruiken. Een absolute aanrader!

Mariska

Voor meer berichten, lees verder… (niet-gemodereerd).

Zorgkaart Nederland is een onafhankelijke website met beoordelingen van zorgverleners. Hier vind je de informatie over mij.

Wat mij beweegt
Istrie

Wat mij beweegt

Ik ben geboren in voormalig Joegoslavië en na de oorlog naar Nederland gekomen. Door mijn persoonlijke levensverhaal heb ik mij ontwikkeld tot iemand die oog heeft voor de ander. Ik deel graag mijn opgedane kennis en ervaring. Zo heb ik geleerd dat er in elk mens veerkracht huist en ik zie het als een persoonlijke uitdaging om deze veerkracht aan te spreken en te mobiliseren. Elke keer opnieuw word ik geraakt als dit lukt en iemand beter in staat is het leven te leiden dat vaak lange tijd onmogelijk leek. Dat is waarom ik hou van mijn vak.

Mijn opleiding

Mijn opleiding

Toen ik in Nederland kwam, heb ik eerst Nederlands moeten leren. Daarna heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding klinische psychologie gedaan, gevolgd door een tweejarige vervolgopleiding voor gezondheidszorgpsycholoog, afgekort gz-psycholoog. Daarnaast heb ik de cursussen doorlopen die horen bij de therapieën en trainingen die ik geef.

Mijn werkervaring

Mijn werkervaring

Na mijn studie heb ik bij Stichting Centrum ´45 gewerkt en ervaring opgedaan in het behandelen van trauma’s bij mensen uit verschillende culturen. Daarna heb ik 12 jaar gewerkt binnen de specialistische revalidatie en re-integratie, in een multidisciplinair team. Hier heb ik ervaring opgedaan met stress en andere werkgerelateerde problematieken. Behandeling was behalve individueel ook in groepen, omdat groepsinteractie sommige leerprocessen kan versnellen. Verder heb ik mensen behandeld met (onverklaarde) lichamelijke klachten; deze klachten gaan vaak gepaard met angst, somberte en niet (h)erkende traumaverschijnselen.

Sinds 2023 werk ik gedeeltelijk voor mijn eigen bedrijf Psycholoogvoormij en gedeeltelijk bij een ggz-instelling. Ik neem deel aan een lerend netwerk van andere gz-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Vuurtoren Rabac

De “vuurtoren” uit mijn geboorteplaats