Informatiesysteem

INHOUD

De volgende systemen worden door mij gebruikt.

Medikad

Ik maak gebruik van Medikad voor:

  • plannen van afspraken
  • beheren van cliëntendossiers
  • facturatie en email herinneringen
  • Aanbieden/afnemen van vragenlijsten voor voortgangsmeting

De privacy is geregeld in de Verwerkersovereenkomst – Madeware.

Zorgmail

Een zorgmail is een beveiligd bericht: er is een code (wachtwoord) nodig om het bericht en eventuele bijlagen in te zien. Er is een abonnement op Zorgmail nodig om zelf zorgmails te kunnen sturen. Als cliënt heb je geen abonnement nodig om een ontvangen zorgmail te kunnen lezen en beantwoorden. LET OP: een zorgmail wordt na een bepaalde periode automatisch gewist!

Elke zorgmail kan maximaal 20MB aan bijlagen bevatten. Een zorgmail kan twee maal worden beantwoord. Een zorgmail kan 1 keer worden doorgestuurd, met alle of een selectie van de bijlagen. Een doorgestuurde zorgmail kan niet worden beantwoord. De zorgmail wordt na 90 dagen automatisch gewist; bijlagen die een gebruiker heeft gedownload op de eigen telefoon of computer worden niet gewist.

Zorgmail voor client

Als je als client een zorgmail ontvangt krijg je een notificatie wat je moet doen. Meestal is dit duidelijk. Wil je meer weten, zie ENO_NL_ZorgMail-Secure-e-mail-Viewer-handleiding_ontvangers.pdf (enovationgroup.com)

ZorgDomein

Ik gebruik ZorgDomein voor het veilig ontvangen van verwijsbrieven

Beeldbellen

Ik gebruik Microsoft Teams om veilig te beeldbellen.

Betaalverzoek

Ik gebruik de KNAB app om een betaalverzoek te sturen.

Email

Ik gebruik Outlook om onbeveiligde (niet-privacy gevoelige) emails te versturen en ontvangen via mijn telefoon en laptop, welke beide zij beveiligd met een wachtwoord. Ik gebruik beveiligde clouddiensten van Antagonist.nl als cloudopslag. Toegang tot de cloudopslag vereist 2FA (Microsoft Authenticator). De emails zijn uitdrukkelijk niet bedoeld voor privacygevoelige informatie.

Website

Ik gebruik beveiligde clouddiensten van Antagonist.nl voor het maken en presenteren van mijn website. Als websitebeheerprogramma gebruik ik WordPress. Betaalde plugins van de website zorgen dat gevoelige delen zijn verborgen voor hackers. De toegang tot het cloud-beheersysteem en WordPress vereist 2FA (Microsoft Authenticator). De website is niet bedoeld voor privacygevoelige informatie.

Verwerkersovereenkomstenregister

Verwerkersovereenkomst – Madeware

Datalekkenregister

Indien zich een datalek voor heeft gedaan wordt dit hier vermeld.